Karácsony előtt többször is előfordult, hogy az alábbi kérdéssel hívtak fel: "Vásárolnék egy inget a férjemnek/páromnak ajándékba. Ismerjük a márkát, jelenleg is ilyen inget hord, de nem tudom, hogy normál, hosszított vagy rövidített ujjú-e. Hogy lehet ezt kideríteni?"
A választ most itt is közzéteszem, hátha másoknak is tudok vele segíteni (főleg most, a Valentin napi ajándék vásárlás előtt)

Azt, hogy egy ing hányas méret, könnyen megtudhatjuk mert bele van varrva a gallérjába. Ha karcsúsított, azt is általában jelzik egy "slim line" címkével a gallérnál*
Ahhoz, hogy kiderítsük egy meglévő ing egyéb paramétereit az ing cikkszámára van szükség.
Minden ing oldalsó varrásánál vagy a gombok alatt belül van egy címke, ezen a kezelési instrukciók mellett az ing cikkszáma is megtalálható. Ha szerencsénk van és még nem kopott el a mosások alkalmával, ilyen elosztásban látható:

Olymp: 0000/00/00 - itt a középső szám jelzi az ujjhosszt centiméterben (64 - normál, 58 - rövidített, 69 és 72 - hosszított)
Casa Moda: 000000/00 - itt a hatjegyű szám utolsó számjegyéből látszik (0 - normál, 8 - rövidített, 9 és 2 - hosszított 69 és 72 cm)
eterna: T: 000 Äl: 00 0000/00/X000 - itt az "Äl" utáni szám mutatja az ujjhosszt (65 - normál, 59 - rövidített, 68 és 72 - hosszított)

Ha kivágta a címkét az ingből vagy nem látszódik a szám, akkor már csak az ingujj lemérését tudom javasolni vállvarrástól az ujjvégig.
Ha a fentiek alapján se boldogul, hívjon nyugodtan és segítek! :-)

* eterna ingeknél színekkel jelzik a szabást: fekete: normál, piros: slim line és a narancssárga: superslim. A slim line ingeken most már "Modern fit" címke szerepel.

Kattintson a képekre a nagyításhoz.

olymp címke casa moda címke eterna címke