Nagyon sokféle szövet van, amiből a ruházati termékeket gyártják, így két gyártónk, az OLYMP és az ETERNA ingeire is igaz ez.

A nálunk leggyakrabban előforduló szöveteket szeretnénk kicsit jobban bemutatni:

Chambray (ejtsd sambré): Viszonylag könnyű pamutszövet, amelynek készítésénél fehér lánc- és színes, csomós vagy nyomott vetülékfonalat használnak. A szövet hasonlít a klasszikus farmerszövethez, de könnyebb és simább annál.

Natté: Az elnevezés a francia "natté" szóból ered, amelynek egyik jelentése: fonatolt - utalva a szövet ehhez hasonló jellegére. Porózus pamutszövetről van szó fonott jellegű mintával. Ezeket szoktuk anyagában mintásnak nevezni.

Fein Oxford (finom oxford): Közepes súlyú, porózus felületű, pamut típusú, tarkánszőtt szövet, amelynek panamakötésű szerkezete jól látható. Sportos és munkában viselt ingek készítésére használják. Az elnevezés az oxfordi diákoktól származik, ők viseltek ilyen ingeket. Puha és egyben strapabíró. Festett és nem festett pamutszálak szövéséből származik. Nagyon finom struktúrával, Oxford-kötésben készül.

Fil á Fil: lépcsősen emelkedő mintázatú fésűsgyapjú-szövet fil-á-fil mintázattal. Az alapmintázat csíkokat vagy ezeket elfedő váltakozó kockákat alkothat.
(francia: szálanként)

Popeline (Puplin): közepes súlyú, sima, puha, sűrű beállítású, vászonkötésű pamutszövet. A vetülékfonal gyakran vastagabb, mint a láncfonalak, ami finom keresztirányú bordázottságot eredményez.

Struktur: Hálószövésű – ami lehet nagy vagy a dekoratív apró, modern hálóminta – , minta nélküli alapháló vagy szövött mintás. Általában finom tapintású anyagok, néhány fajtája kimondottan lágy esésű. Ezeket szoktuk még anyagában mintásnak nevezni.

Twill: Puha, lágy esésű, finom anyag. Elnevezését a kötésmódról kapta: az angol "twill" szó jelentése: sávoly. Vékony, nehéz pamutszövet, finom fonalakból háromfonalas sávolykötésben szövik.

ing szövetek

Források:

http://hu.texsite.info/Kezd%C5%91lap

https://www.amazonafashion.com/hu/index.php?controller=articles&id=10&fc=module&module=lofblogs&view=content