Ingyenes kiszállítás, hívjon most!
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  1 - 15 | Összesen: 89

Lyocell: a fenntartható textilszál

2022. 11. 03. 22:51 • Farkas Barbara

A lyocell vagy másnéven tencel egy természetes, gyártásból származó anyag, ami főként cellulózból készül. A technológiát és magát az anyagot az 1970-es években fejlesztették ki az USA-ban, de a gyártás fő központja mostanra Ausztria lett.

Nem minden szakmabeli ért egyet abban, hogy hogyan kategorizálható. Van két nagy kategória: a természetes szálak és a szintetikus szálak. A lyocell valahol a kettő között helyezkedik el.

Fő alapanyaga a cellulóz, amit fából állítanak elő (pl eukaliptusz, tölgy és bambusz), amit aztán vegyipari eljárásokkal bontanak le és készítenek belőle felhasználásra alkalmas szálat.

Az anyag textúrája: elasztikus. Különlegesen tartós, puha, légáteresztő és kellemes anyag. Nedvszívó képessége jobb mint a pamutnak. Tökéletes az érzékeny bőrűek számára.

Környezetbarát:
- Természetesen lebomlik
- Gyártás során nem keletkezik mérgező, káros melléktermék
- Az alapanyag könnyen hozzáférhető, az erre a célra fenntartott erdőkből
- Az erdők nem igényelnek öntözést és vegyszeres permetezést
- A felhasznált oldószer nem mérgező és visszaforgatható a termelésbe
- A gyártáshoz sokkal kevesebb vízre és energiára van szükség

Forrás: gyapjasbolt.hu

Nálunk jelenleg 3 féle mintás ing rendelhető ebből a szuper anyagból (38% lyocellt tartalmaz)
Kattintson és próbálja ki Ön is »

lyocell gyártás

Változtak az OLYMP "comfort fit" szabás méretei

2022. 09. 16. 15:30 • Farkas Barbara

12 év után az OLYMP időszerűnek és szükségesnek tartotta, hogy a "comfort fit” szabásvonalat - egy nemzetközi felmérés alapján - újragondolja és frissítse.

Ennek az oka leginkább az volt, hogy a 43-48 méret között nagyon szabálytalan szélességi különbségek voltak. 43/44 és 45/46 között 12 cm, a 45/46 és 47/48 között viszont csak 6 cm.
Emiatt ha egy vásárló a 44-es méretet kissé szűkösnek találta, a 45-ös méret már sokkal nagyobb lett volna és nem volt köztes megoldás.

Valamint még az ujjakon belül is aránytalanul nagy szélességtartományok voltak, ezen is változtattak.
Az alábbi táblázatban láthatók a régi és új méretek. Pirossal kiemeltük a nagyobb változtatásokat. pl. 45-46-os méret esetén 8-8 cm-rel lett szűkebb a mell és derékbőség.
új comfort fit méretek
A raktáron lévő ingeink egyelőre még a régi méretezés szerintiek. Az új őszi ingek, amik folyamatosan érkeznek, már a szűkebb szabásvonal.
Az oldalon jelezni fogjuk, hogy melyik az új, de a nyakában lévő, megváltozott címkéről is lehet majd látni.
Ha bizonytalan az új méretekkel kapcsolatban, hívjon minket és segítünk.

OLYMP ingek árai

2020. 06. 23. 11:17 • Farkas Barbara

Ár minőség arányA webáruházunkat több, mint 10 éve indítottuk és köszönhetően vásárlóinknak, még a mai napig sem bántuk meg ezt a döntésünket :)

Az OLYMP már a kezdetektől fogva az egyik legnépszerűbb márkánk volt és maradt is mind a mai napig. Ahogyan a vevőink fogalmaztak nekünk nemegyszer: egy igazán jó ár - érték arányú márka.

Mondjuk azt azért hozzá kell tenni ehhez a mondathoz, hogy ehhez a jó értékhez tartozó jó árat a gyártó Euróban határozta meg. És bizony egészen máshogyan jött ki a hazai fogyasztói ár, amikor egy Euró 270 Ft-ba kerül (mint volt az 2009-ben), vagy amikor 360 Ft-ot is adni kell érte (mint volt az már az idei évben néhányszor).

Bár az évek során kismértékű áremeléssel követnünk kellett az Euro árfolyam változását és egyszer még az Áfa változást is, de az OLYMP ingek azért alapvetően mindig megmaradtak a jó ár - érték arányú férfi ing kategóriájában.

Egyre gyakrabban vannak a kollekciókban olyan, különlegesebb ingeink amelyeknek az ára valamivel magasabb az adott márka általános árszínvonalánál. Ezek általában jól látható pluszt is jelentenek: különlegesebb szövet, egyedibb minta, egyedi gombok, más színű vagy más anyagú bevarrások. 
Bár ezek a különleges ingek már drágábbak voltak, de az alap, jól bejáratott színek és szabások beszerzési árai Euróban szerencsére nem változtak az elmúlt 11 évben.

Valahol belül mindig tudtuk, hogy ez nem lesz mindig így. El fog érkezni az a pillanat amikor már az Eurós beszerzési ár is változik majd. Talán sorsszerű is, hogy ennek a pillanatnak pont ebben, az eddig fantasztikusan alakuló (nem!) 2020-as évben jött el az ideje. Biztosan hallották már, hogy "a baj nem jár egyedül"... :(

Szóval a lényegre térve: idén július 1-től már Euróban is drágábban tudjuk csak beszerezni az OLYMP ingeket a gyártótól. Lényegében minden OLYMP férfi ing ára egy kategóriát ugrik fölfelé:

  • ami eddig 14.900 Ft-ba került, az július elsejétől 15.900 Ft lesz,
  • ami eddig 15.900 Ft-ba került, az július elsejétől 16.900 Ft (hosszú ujjú) vagy 17.900 Ft (rövid ujjú) lesz,
  • ami eddig 16.900 Ft-ba került, az július elsejétől 18.900 Ft lesz

Hogy valami jó hírt is hagyjunk a végére: a kiszállítás továbbra is ingyenes és ingyenes is marad az ország egész területén (már 1 db ing rendelése esetén is) és a júlus 1-ig leadott rendeléseiket még a jelenlegi árakon teljesítjük.

Szóval, ha mostanában tervezett OLYMP inget rendelni, itt az idő, tovább ne várjon vele :) Kattintson »

Ing-szövetek kisokosa

2020. 05. 05. 17:27 • Dedics Diána

Nagyon sokféle szövet van, amiből a ruházati termékeket gyártják, így két gyártónk, az OLYMP és az ETERNA ingeire is igaz ez.

A nálunk leggyakrabban előforduló szöveteket szeretnénk kicsit jobban bemutatni:

Chambray (ejtsd sambré): Viszonylag könnyű pamutszövet, amelynek készítésénél fehér lánc- és színes, csomós vagy nyomott vetülékfonalat használnak. A szövet hasonlít a klasszikus farmerszövethez, de könnyebb és simább annál.

Natté: Az elnevezés a francia "natté" szóból ered, amelynek egyik jelentése: fonatolt - utalva a szövet ehhez hasonló jellegére. Porózus pamutszövetről van szó fonott jellegű mintával. Ezeket szoktuk anyagában mintásnak nevezni.

Fein Oxford (finom oxford): Közepes súlyú, porózus felületű, pamut típusú, tarkánszőtt szövet, amelynek panamakötésű szerkezete jól látható. Sportos és munkában viselt ingek készítésére használják. Az elnevezés az oxfordi diákoktól származik, ők viseltek ilyen ingeket. Puha és egyben strapabíró. Festett és nem festett pamutszálak szövéséből származik. Nagyon finom struktúrával, Oxford-kötésben készül.

Fil á Fil: lépcsősen emelkedő mintázatú fésűsgyapjú-szövet fil-á-fil mintázattal. Az alapmintázat csíkokat vagy ezeket elfedő váltakozó kockákat alkothat.
(francia: szálanként)

Popeline (Puplin): közepes súlyú, sima, puha, sűrű beállítású, vászonkötésű pamutszövet. A vetülékfonal gyakran vastagabb, mint a láncfonalak, ami finom keresztirányú bordázottságot eredményez.

Struktur: Hálószövésű – ami lehet nagy vagy a dekoratív apró, modern hálóminta – , minta nélküli alapháló vagy szövött mintás. Általában finom tapintású anyagok, néhány fajtája kimondottan lágy esésű. Ezeket szoktuk még anyagában mintásnak nevezni.

Twill: Puha, lágy esésű, finom anyag. Elnevezését a kötésmódról kapta: az angol "twill" szó jelentése: sávoly. Vékony, nehéz pamutszövet, finom fonalakból háromfonalas sávolykötésben szövik.

ing szövetek

Források:

http://hu.texsite.info/Kezd%C5%91lap

https://www.amazonafashion.com/hu/index.php?controller=articles&id=10&fc=module&module=lofblogs&view=content

A nanotechnológiának köszönhetően víztaszító és szennyeződésmentes.

Az ETERNA szuper újdonsága, ami egy innovatív technológiának köszönhetően mindig tiszta marad. A nano technológia azt teszi lehetővé, hogy a szennyeződések nagyon könnyen letörölhetőek lesznek, nem tudnak az anyagba behatolni.

Az impregnálásnak köszönhetően egy vékony réteg keletkezik az anyagon, ami ellenáll a víznek és egyéb folyadékoknak. Ráadásul költség- és időhatékony, mivel kevesebbet kell tisztítani, ezáltal kevesebb mosószer és víz fogy, így még környezetbarát is.

100%, kiváló minőségű pamut, vasalásmentes, fehér ing, egyelőre csak slim fit változatban, de a későbbiekben más szabással is elérhető lesz.

Viselése kiváló kényelmet és tökéletes megjelenést biztosít egész napra.

Rendeljen most!

És egy kis bemutató az innovatív újdonságról:

Koronavírus miatti átmeneti intézkedéseink

2020. 03. 16. 19:48 • Dedics Diána

Kedves Vásárlóink!

A koronavírus miatt kialakult helyzetre tekintettel mi is kénytelenek voltunk néhány átmeneti változtatást bevezetni.

A házhozszállítás továbbra is működik és az egész ország területén ingyenes!

A holnapi naptól visszavonásig nincs személyes ügyintézés: ing próba vagy személyes átvétel

A raktáron lévő ingeink az Ingek másnapra menüpont alatt találhatóak - ezeket az ingeket a megrendeléstől számítva akár másnapra tudjuk küldeni. Olyan ingek megrendelése esetén, amik nincsenek raktáron, 7-10 munkanap a szállítási idő.

Két beszállítónk, gyártónk az OLYMP és ETERNA cégek jelenleg szállítanak, de tájékoztattak minket arról, hogy ez napról napra változhat, ezért minél hamarabb rendeljünk. Ha bármi változik, frissítjük az információkat mi is!

Amennyiben van rá lehetőség, kérjük, a számla ellenértékét szíveskedjenek utánvét esetében készpénz helyett bankkártyával fizetni – vigyázzunk egymás egészségére!

Reméljük a helyzet hamar rendeződik és minden visszatér a rendes kerékvágásba. Addig is minden új információról tájékoztatjuk Kedves Vásárlóinkat és jó egészséget kívánunk, vigyázzanak magukra!

Ruhacímke kisokos avagy a „textil-KRESZ”

2020. 01. 31. 20:00 • Dedics Diána

ruhacímke kisokosRuhacímke kisokos avagy a „textil-KRESZ”

Mosási jelek, szimbólumok, piktogramok, jelképrendszer, ikonok. Mind ugyanazt jelenti – néha ijesztő, furcsa, megfejthetetlennek tűnő ábrák. :)

Ezt a szimbólum-rendszert találóan „textil-KRESZ”-nek is szokták nevezni, hiszen valóban, nagyon is hasonlít a közlekedési szabályok rendszeréhez.

Pedig ha már beleszerettünk egy csodás új ruhába, akkor élvezzük eredeti állapotában, amíg csak lehet.

Ez a szimbólum-rendszer erre szolgál: hogy a ruha, textília ne veszítse el például a színét vagy eredeti méretét.

Mivel a gyártó és a vásárló nem mindig beszéli ugyanazt a nyelvet, ezért találták ki a képi szimbólumokat, jeleket.

Sokszor a jeleket tartalmazó kis anyag zavaró helyen van, ezért sokan kivágják, de a biztonságos tisztítás, kezelés miatt érdemes lenne megtartani vagy kidobás előtt átnézni a tájékoztatást.

Alap szimbólumok: 5 darab van.

- MOSÁS. Jelképe egy vízzel teli teknő.
- FEHÉRÍTÉS. Szimbóluma a háromszög.
- SZÁRÍTÁS: jelölése a négyzet.
- VASALÁS: ábrája a kézi vasaló.
- VEGYTISZTÍTÁS: ikonja a kör.

Ez az 5 alap ábra van, ezek után jönnek a kiegészítő információk pöttyök, vonalak, egyéb jelek formájában.
Nézzük szép sorban.

MOSÁS:

Jele a teknőre vagy kádra hasonlít. Ez azt jelenti, hogy az adott ruha mosható mosógépben.
Ha át van húzva, akkor logikusan nem mosható mosógépben. Általában ilyenkor száraztisztítást igényel.

Kiegészítő jelölései: számok, pontok, vonalak. (egyes országokban pontokkal jelölik az optimális hőfokot. Egy pontnál hideg, kettőnél meleg, háromnál forró víz szükséges a mosáshoz.)

Vonalak: ha nincs vonal a szimbólum alatt, használható a mosógép normál programja. Ha van egy vonal, akkor a kímélő programot, ha kettő vonal van, az extra kímélő programot ajánlott választani.
Ha a jelben szám található, az a maximum hőfokot jelöli, amin mosható a ruha.

Egy kéz a kádban jel szimbolizálja azt, hogy kézzel szükséges mosni az adott anyagot, mosógépben nem mosható.

FEHÉRÍTÉS:

Hasonlóan az előbbiekhez: ha jele át van húzva, nem fehéríthető, ha nincs: jelölik még azt is, hogy milyen anyaggal fehéríthető.
- üres háromszög: a ruha klór- és oxigénalapú szerekkel fehéríthető.
- háromszög két vonalkával a belsejében: csak klórmentes szerekkel fehéríthető.

SZÁRÍTÁS:

Ikonja ugye a négyzet.
Ha a négyzet át van húzva, az anyag nem szárítható szárítógépben.

Egyéb esetben igen, de csak az alábbi feltételekkel:
- üres kör: bármilyen hőmérsékleten szárítható
- egy pont: alacsony hőmérsékleten szárítható
- két pont: normál hőmérsékleten is szárítható.

VASALÁS:

Alapvetően jelölik, hogy vasalható-e az anyag vagy nem, és ezek után vannak ezek variációi.
A vasaló jelben található egy, kettő vagy három pont.

- Egy pont: alacsony hőfokon, maximum 110 fokon vasalható
- Két pont: közepes hőfokon, maximum 150 fokon vasalható
- Három pont: magas hőfokon, maximum 200 fokon vasalható.

Ha nem akar vesződni a vasalással illetve a vasalással töltött időt szívesebben töltené élvezetesebb dolgokkal és szeretne elegáns, prémium minőségű ingeket, nézzen szét vasalásmentes ingeink között!

VEGYTISZTÍTÁS:

Körben elhelyezett betűk. Ha ilyet látunk, nem muszáj behatóan ismerni a betűk jelentését, viszont nem tehetjük a ruhát mosógépbe, hanem szárazon, vegytisztítással szabad csak tisztítani.

A szimbólumok sorrendjére is van előírás, ez balról jobbra haladva a következő: mosás, fehérítés, szárítás, vasalás és vegytisztítás.

Néha előfordul, hogy a gyártók a szimbólumok mellett még további szöveges jelöléseket is használnak, ha az adott magyarázat nem oldható meg ábrákkal. Például: „csak kifordítva mosható”, „gőzölve vasalandó”.

Az interneten különböző helyeken megjelenő tájékoztatók a kezelési jelképekről nem mindig egyeznek meg a hatályos jogszabály vagy szabvány előírásaival, nem feltétlenül követik a változásokat!

ETERNA Cover Shirt - Az ing, ami takar

2020. 01. 28. 22:08 • Dedics Diána

eterna cover shirtAz ETERNA fantasztikus, új inge, amin még a tetoválás sem látszik át!

A fehér ing alaptartozék egy jól öltözött férfi ruhatárában. Ez az új ing jótékonyan elrejt mindent, amit viselője nem szeretne láttatni. :)

Az ETERNA kifejlesztett egy speciális, új terméket a fehér inget kedvelő tetovált embereknek (is) – ugyanis ezen az ingen a tetoválás sem látszik át.

Az ing 100% pamut, vasalásmentes és elrejt mindent – köszönhetően a speciális, új, sűrűbb szövésű technológiának.

Tökéletes viselet a kényelmet szeretőknek.

Jelenleg fehér színben kapható, de hamarosan elérhető lesz világoskék és bézs színekben is!

Végre egy ing, ami nem átlátszó.

Kattintson és rendeljen!

 

Kreatív ajándék csomagolási ötlet

2019. 12. 16. 19:32 • Dedics Diána

Az alábbi videóban egy nagyon kreatív ajándék csomagolási ötletet szeretnénk megosztani Önökkel! :)

Vidám karácsonyi készülődést és Kellemes Ünnepeket kívánunk!

Karácsonyi ajándékutalvány

2019. 12. 12. 15:40 • Dedics Diána

Meglepné testvérét, férjét, barátját egy szuper minőségű, 100% pamut, vasalásmentes inggel, de nem biztos a méretben?

Lepje meg egy ajándékutalvánnyal, amit majd le tud vásárolni, így Ő tud választani méretet, színt, fazont.

Az utalvány szállítása ingyenes, ha előre utalással fizet!

Kattintson ide!

Előrendelési akció, készüljön velünk a karácsonyra!

2019. 11. 25. 22:34 • Dedics Diána

Vásároljon vasalásmentes inget ajándékba.
2019. november 29.-ig minden ETERNA inget 10% kedvezménnyel tud beszerezni.

Adjon minőséget, adjon szabadidőt ajándékba! :)

Nézze meg ETERNA ing-kínálatunkat:
http://nemvasalok.hu/ferfi-ingek-eterna-webaruhaz.html

Ön is zsebnek nézte az előre hajtott mandzsettát?

2019. 11. 24. 13:47 • Dedics Diána

Korábban már itt írtunk róla: http://nemvasalok.hu/blog/ing-zseb-es-mandzsetta/.

A termékfotókon az ingek alján bal oldalt látható „valami”, amit nagyon sokan félreértenek :) Termékfotókon és személyesen, a vásárlás előtt állók is. Ezért szeretnénk ezt (is) tisztába tenni.

Az ott nem valami furcsa dolog vagy zseb, hanem egészen egyszerűen csak a mandzsetta van előre hajtva és hozzátűzve az inghez.

Egy kis érdekesség:
A kombinált mandzsettáról is írtunk már korábban: http://nemvasalok.hu/blog/kombinalt-mandzsettarol/

Vegyen egyszerre több inget, vigye olcsóbban!

2019. 11. 14. 22:36 • Dedics Diána

Legyen szó akár saját ingekről, akár ajándék ingekről, vegyen többet egyszerre, jobban megéri!

Gondolja végig előre az éves ing-szükségletét vagy a soron következő születésnapokat, névnapokat, ballagásokat, diplomaosztókat, esküvőket, karácsonyt és más egyéb jeles eseményeket a családi vagy munkahelyi életében – és rendeljen egyszerre több inget, esetleg rendeljen kollégáival együtt, ezáltal sokkal gazdaságosabban fog kijönni.

Kuponkódok:

- 3-4 db ing rendelése esetén 10% kedvezményt adunk. A „mennyisegi10” kuponkódot kell beírni a vásárlás végén a rendelés felületen a 10% érvényesítéséhez.

- 5-10 db ing vásárlása esetén 12% kedvezményt biztosítunk, kuponkód: „mennyisegi12”.

A mennyiségi kedvezmény minimum 3 ing vásárlása esetén érvényes. Más kedvezménnyel (pl. akcióval) nem vonható össze. Az OLYMP ingcsaládra csak akkor vonatkozik a mennyiségi kedvezmény, ha a megrendelt ing-csomagban van legalább 1 db ETERNA ing is.

Férfi ing szabások

2019. 10. 28. 21:41 • Farkas Barbara

Segítünk jobban megismerkedni a három-féle szabásmóddal: comfort fit, modern fit, slim fit

Mivel sűrűn van félreértés a szabások között, gondoltunk egyet és bemutatjuk kicsit a három szabásmódot, hogy könnyebben tudjon választani.
(persze ügyfélszolgálatunk is készséggel áll rendelkezésére e-mailen vagy telefonon, ha nem biztos a méretben)

Modern fit: azért is kezdenénk ezzel, mert ez a leggyakrabban vásárolt szabású ing, mivel „átlagos” testalkatra ez a megfelelő! Sok a félreértés a comfort fit és a modern fit között, ezt fontosnak tartjuk kiemelni.
Enyhén szűkített fazon.

Comfort fit: ez a legbővebb szabás. Ezért viszonylag kevés vásárlónk is veszi ezt, a kínálat is kisebb belőle. Sokszor gondolják, hogy erre van szükség, de az átlagos testalkatra -» a modern fit szabás való.

Slim fit: a "klasszikus" karcsúsított szabásmód. Azoknak, akik szeretik a testhez álló fazont. 

Reméljük ez a kis összefoglaló segít jobban eligazodni a szabások között!
eterna férfi ing szabások

Szülinapi akció

2019. 10. 20. 20:36 • Farkas Barbara

ÜNNEPELJE VELÜNK WEBÁRUHÁZUNK 10. SZÜLETÉSNAPJÁT!
10 NAPON ÁT 10% KEDVEZMÉNY minden teljes árú ingre

szülinapÉppen 10 évvel ezelőtt indultunk, ennek örömére szeretnénk vásárlóinkat meglepni.

Vásároljon a 10 nap alatt a www.nemvasalok.hu oldalunkról 10% kedvezménnyel és érvényesítse a lenti kuponkódot!
A születésnapi kibővített hét 2019. október 21. - 2019. október 30. éjfélig tart.
A kedvezmény más kedvezménnyel nem vonható össze.

KUPONKÓD: szulinap10

kattintson ide

Ha a jövőben is szívesen értesülne híreinkről, akcióinkról, termékeinkről, iratkozzon fel hírlevelünkre a www.nemvasalok.hu oldal alján, és kövessen minket Facebookon is.

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  1 - 15 | Összesen: 89
© nemvasalok.hu webáruház